onsdag den 6. maj 2009

Hvad er personlig udvikling ?

Begrebet 'personlig udvikling' dækker her over det, at udfordre sin egen selvopfattelse. Det vil sige at stille spørgsmålstegn ved den grundliggende måde vi opfatter os selv og verden på.
Hvorfor skal jeg overhovedet udvikle mig? Jeg er den jeg er, og det synes jeg godt om!
Eller - sådan er jeg nu engang, og det kan der ikke laves om på!

Det er et par meget udbredte holdninger - og de er meget forståelige. Det er nemlig sjældent rigtig rart for os at konfrontere os selv med de uønskede sider af vores personlighed. Men det er dem der ubevidst begrænser os i at blive den vi egentlig gerne (måske ubevidst) ville være. Eller i at gøre de ting vi egentlig gerne ville gøre.
Kun ved at udfordre den vi nu engang er blevet til, kan vi bryde med det der begrænser os.
Alle mennesker er fra naturens hånd født med et væld af dejlige talenter. Disse kan overordnet set henføres under følgende 9 etiketter: integritet, omsorgsfuld, effektiv, kreativ, overblik, holdspiller, glæde, styrke, fredskabende.
Ifølge enneagrammet er vores personlighed hovedsagelig bygget op omkring én af disse etiketter. Det er det vi er rigtig gode til. Eller rettere sagt. Det er det talent vi overforbruger. Og det er heller ikke altid lige heldigt. De andre 8 kender vi ikke, eller vi evner kun at anvende dem i meget begrænset omfang.

Så hvis vi nu kunne begrænse vores evne til automatisk at overforbruge vores ’hovedtalent’, og samtidig opdage og udnytte de andre talenter, så ville vi faktisk kunne blive nogen ret ”fede” mennesker at være sammen med!

Den gode nyhed er, at det kan vi godt! Og Enneagrammet er en af de virkelig effektve løftestænger til den opgave.

Hvad betyder det så egentlig, at udvikle sig som person?
Hvad er det jeg skal gøre ? Skal jeg gå i motionscenter og forbedre min kondi ? Skal jeg dyrke meditation og yoga? Eller er det noget andet jeg er nødt til at gøre?

Både JA og NEJ! – de ovennævnte ting er en del af svaret – de bidrager kun positivt!

Men at udvikle sig som person handler ikke så meget om hvad du gør! Det handler mere om hvordan du gør de ting du gør. Om du har en bevidst intention med det du gør. Du skal lære at overvinde automatikken.
En ”udviklet” person har en bevidsthed omkring det han/hun gør. Personen handler på baggrund af egne bevidste valg, og ikke, som det desværre er det mest almindelige, på baggrund af tillærte vaner, skabte mønstre - og krydret med vore laveste instinkter.

Så udfordringen kunne hedde: opgiv dine unyttige og dårlige vaner, bryd dine uhensigtsmæssige mønstre, og sæt dig ud over dine laveste instinkter.
Det er da et udviklingsprojekt af et vist format, ikke sandt?

To sikre reaktioner på dette vil være:
· Det har jeg prøvet, det virker ikke!
· Bevis det! Vis at det er muligt!

Det handler ikke om at føre et bevis, eller om at tro på, at det virker. Det handler om at opdage, at det er sandt, og opdage hvad der afholder dig fra blot at gøre det. Du har nemlig kunnet det altid. Du er blot gennem årene blevet mere og mere indfanget af den ”normale” måde at være menneske på. Den udvikling har været igang siden dit 7. leveår, og er ikke (af sig selv) stoppet siden.
Opdag at der findes en anden, og mere ressourcefuld, måde at fungere i verden på, end den du kender som den ’den normale’. Du har kimen til den i dig.

Opdag at der rent faktisk er 2 ”jeg’er” indeni dig: Den du i VIRKELIGHEDEN er, og den du normalt går rundt og TROR du er. Den første er den smukkeste.

Der er mange måder at gennemføre denne personlige udviklingesrejse på, du skal finde din rejseform – og tro mig, rejsen lønner sig virkelig.

1 kommentar:

  1. Hmm.. det rejser helt sikkert visse emner.
    Bedste hilsner,
    Nickie, frokostordning

    SvarSlet